Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

29.01.2024 15:55

Дводенний безкоштовний табір для підлітків

65b7ac047d47c__2.jpg

Подію організували в рамках проєкту «Психосоціальна підтримка сімей в Україні» від благодійного фонду «Схід-SOS». Під час відпочинку для дітей провели заняття з арттерапії та рефлексії.

Доки одні зайняті настільними іграми, інші — поринули у творчість. Таке дозвілля у дводенному таборі організували благодійники фонду «Схід-SOS» для підлітків від 10 до 13 років щоб допомогти дітям відволіктися та впоратися з труднощами, пов’язаними з війною чи стресовими ситуаціями.

- Цей проєкт направлений на полегшення психоемоційного стану дітей, щоб вони змогли поспілкуватися один з одним, позбутися своїх психологічних блоків, комплексів. Тут дітки з міста, а також ті, хто має статус ВПО з тимчасово окупованої частини області. Ми намагалися об’єднати ці категорії, аби дати можливість їм познайомитися і знайти нових друзів, - розповіла менеджерка безпечного простору для жінок та дівчат «Затишно space» Людмила Остапенко.

Відпочиває у таборі і тринадцятирічна Поліна. Дівчина переїхала до Запоріжжя з Оріхова. Розповідає, що останнім часом їй не вистачало живого спілкування, тому тут із задоволенням проводить час у колі нових друзів.

- Тут дуже комфортна атмосфера, хороші люди люди, привітні працівники, які до нас дуже добре ставляться. Ще тут дуже смачна їжа і багато різних ігор, майстер-класів, якими ми можемо зайнятися і забути про свої проблеми. Я вже знайшла собі компанію, знайшла подругу. Є люди, з якими можна обмінятися телефонами, поговорити на свої теми, - розповіла учасниця табору Поліна.

Загалом до роботи табору долучилися 30 підлітків. Відчути себе у безпеці та поділитись емоціями дітям допомагають фахівчині з безпечного простору для жінок та дівчат «Затишно space», які мають психологічну освіту. 

- Наша мета — не лише допомогти дітям весело провести час, а й розслабитися, прожити свої емоції, дозволити собі бути такими, якими вони є. Ми спілкуємося, граємо в цікаві психологічні ігри, які направлені на взаємодію, на роботу в команді, на самопізнання дітей. На те, щоб вони вчилися безпечно проявляти свої емоції і не забороняти їх собі, - пояснила психологиня безпечного простору для жінок та дівчат «Затишно space» Світлана Купаниця.

Наступну зміну у дводенному таборі вже планують. Форму на реєстрацію можна буде знайти найближчим часом в соцмережах простору «Затишно space Запоріжжя». Участь абсолютно безкоштовна. Табір організовується у межах проєкту «Психосоціальна підтримка сімей в Україні», що реалізується Благодійним фондом «Схід SOS» та Libereco.