Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

05.02.2024 18:55

Нова побутова техніка для ВПО

65c0feacf1d98__побутова-техніка-ВПО.jpg

Запоріжжя стало прихистком для десятків тисяч вимушених переселенців. Адаптуватися до життя у новому місті їм допомагають як волонтери, так і міська влада. Вимушених переселенців, що знайшли прихисток у Запоріжжі, підтримують волонтери гуманітарної місії «Проліска». Родини, що живуть у низці шелтерів міста, отримують необхідну їм гуманітарну допомогу. А завдяки підтримці Агентства ООН у справах біженців в Україні центри вдалось забезпечити необхідними меблями та побутовою технікою для облаштування нової оселі.

Так, днями до низки шелтерів, де проживають вимушені переселенці, благодійники гуманітарної місії "Проліска", за підтримки  Агентства ООН у справах біженців в Україні, передали необхідну побутову техніку. Допомогли встановити та підключити нову техніку фахівці «Запоріжремсервісу», які опікуються комунальними міськими шелтерами та модульним містечком. Координує всі процеси, пов’язані з облаштуванням міст компактного проживання внутрішніх переселенців, Інститут розвитку міста.

- Вони не залишають без уваги людей, які приїхали з окупованих територій. І за рахунок цього сьогодні ці шелтери поповнюються побутовою технікою і це дуже потужна допомога, - відзначив в. о. міського голови, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Співпрація міста та волонтерів продовжиться і надалі, адже головна мета влади - щоб люди, які знайшли прихисток у Запоріжжі, почувались як удома.