Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

06.02.2024 10:50

Триває демонтаж російськомовної зовнішньої реклами

65c1ef6664077__російська-реклама.jpg

У Запоріжжі продовжуються перевірки рекламних конструкцій та вивісок щодо того, якою мовою на них розміщена інформація.

Нагадаємо, згідно зі статтею 32 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та статтею 6 Закону України «Про рекламу» мовою реклами має бути лише державна мова.

У Запоріжжі представникам малого та середнього бізнесу була доведена інформація про те, що опублікована мовою агресора реклама на вивісках, стендах, плакатах має бути замінена на українську.

У разі невиконання підприємцями вимог закону проводиться примусовий демонтаж російськомовних рекламних конструкцій.

На підставі рішення виконавчого комітету у місті вже примусово демонтували низку конструкцій зовнішньої реклами, які порушували норми чинного законодавства, а власники не відреагували на попередження.

Роботи з демонтажу проводяться за участю представників КП «Муніципальна варта», які згідно з рішенням виконавчого комітету №643 від 09.11.2023 діють в межах своєї компетенції.

Роботи з очищення міста від російськомовних вивісок триватимуть і надалі. Головна мета - дотримання вимог законодавства та підтримка національних цінностей. Підприємців закликають якнайшвидше замінити інформаційні стенди, дошки, вивіски чи об'єкти зовнішньої реклами, якщо інформація на них розміщена російською мовою.