Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

06.02.2024 12:25

Чому захист персональних даних - це важливо

65c1fcf29847e__2022-08-05-porushennya-zakonodavstva-pro-zahyst-800-500.jpg

Кожна людина має право на захист своєї особистої інформації від несанкціонованого доступу, використання та поширення. В свою чергу неналежний захист персональних даних може призвести до серйозних наслідків, включаючи крадіжку ідентичності, фінансові шахрайства, розголошення конфіденційної інформації та інші види кіберзлочинів.

Порушення прав громадян у сфері захисту персональних даних - це серйозна проблема. Особливо актуальною стало інтернет-шахрайство на сайтах з продажу товарів та інтернет-контенту.

- Через те, що умови конфіденційності на таких сайтах зазвичай є досить об’ємними, вони часто залишаються без належної уваги, і користувачі, погоджуючись з ними, фактично дозволяють розсилку своїх даних інтернет-партнерам та соціальним мережам, - наголосив головний спеціаліст юрист-консульт відділу правового моніторингу управління безпеки та якості міста департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Кирило Масалов.

Ще однією поширеною схемою є розсилання обманних повідомлень чи оголошень, що стосуються отримання різних видів допомоги, оскільки це питання зараз є дуже актуальним для українців. Такі повідомлення містять посилання на фішингові сторінки в інтернеті, які заздалегідь створені шахраями. Громадяни заповнюють розділи персональних даних на таких  вебсайтах, вказують навіть відомості про банківські картки. В результаті шахраї отримують доступ до грошей таких громадян та списують їх на власні рахунки.

Запоріжців закликають уникати переходу за підозрілими посиланнями та за жодних обставин не передавати свої персональні дані стороннім особам. Містянам нагадують бути уважними та обережними в інтернеті, адже захист особистих даних - це особиста безпека та відповідальність.