Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

06.02.2024 16:55

У Комунарському районі готують до заміни трубопровід

65c23f181d881__4.jpg

У грудні 2023 року рішенням міськаради концерн «Міські теплові мережі» отримав в управління трубопровід опалення протяжністю 116 м на ділянці між житловими будинками №16 і №14 по вул. Олімпійській, що в Комунарському районі. Одразу ж розпочались обстеження об’єкту, які виявили його аварійний стан.

Зокрема ці теплові мережі мають дефекти та пошкодження зовнішньою  корозією, а теплова ізоляція стала непридатною – таким чином, за висновком спеціалістів зношеність комунікацій сягає 90%. Такий стан пояснюється віком трубопроводу, який експлуатується орієнтовно з 1980 року минулого століття.

Для зниження втрат теплової енергії в мережах та попередження аварії у концерні вирішили замінити існуючі сталеві трубопроводи опалення Ду - 76 мм на сталеві трубопроводи теплоізольовані пінополіуретаном Ду 89/160 мм  в існуючому напівпрохідному каналі КЛ 1500-900 довжиною 92 м та по підвалу будинку №16 по вул. Олімпійській – 24 м.

Але в період опалювального сезону проведення таких робіт неможливе, тож наразі робітники концерну ведуть тільки підготовчі роботи.

- Ми розпочали монтажні роботи парельно з діючою трасою. Вони триватимуть один-два тижні. Готуємо нові труби для заміни, щоб більше не було теплових втрат, щоб була ізоляція мереж. Але сам демонтаж старих комунікацій та закінчення робіт буде вже після закінчення сезону опалення, - пояснив начальник дільниці транспортування теплової енергії концерну «МТМ» Артем Скредов.

Окрім цього об’єкту, за інформацією представників концерну, наразі їх бригади займаються постійним обходом територій та працюють над плановими наладками гідравлічного режиму на мережах по всьому місту за адресами, де в цьому є необхідність.

5.jpg 6.jpg