Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

07.02.2024 12:30

Місту необхідний аварійний ремонт доріг

65c35bc82fe06__4be8254b-bef2-4b3e-9fe9-499e64ed3ba5.jpg

Через складні погодні умови, опади та перепади температури цієї зими стан запорізьких доріг погіршився. 11,5 тисяч квадратних метрів шляхового покриття на початок лютого потребує аварійного ремонту. До березня площа таких ділянок лише збільшиться. Відсутність їх ремонту загрожуватиме зростанням кількості аварій.

Стан міських доріг та необхідність ремонту обговорили на нараді у міськвиконкомі. У ній взяли участь заступники міського голови, представники районних адміністрацій, департаменту муніципального управління міської ради, КП  «ЕЛУАШ».

Питання полягає у тому, що поки через зменшення доходів у бюджеті міста повністю відсутні кошти на ремонт доріг. Зокрема на аварійний. Таке рішення було прийняте після активної дискусії у суспільстві, яка відбувалась напередодні «бюджетної» сесії.

Висновок наради – на лютневій сесії необхідно знайти кошти на ремонт доріг. На першому етапі – хоча б на аварійний ямковий, щоб не допустити подальшого руйнування асфальту. Якщо депутати підтримають це рішення, то ремонт може розпочатися наприкінці березня. У КП «ЕЛУАШ» для цього є всі технічні можливості. Єдине обмеження на сьогодні – відсутність коштів на ремонт доріг.

На нараді фахівці підкреслювали, що разом з тим протягом року місту також будуть необхідні кошти на ремонт доріг, щоб утримувати їх у належному стані, адже від цього залежить безпека людей. Мова йде не про капітальні, а про аварійні «ямкові» та поточні ремонти. Також потрібно, наприклад, наносити дорожню розмітку, ремонтувати пошкоджені колесовідбійні бруси та інше. Зрозуміло, що це потребує фінансування.