Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

12.02.2024 14:05

Які доходи громадяни мають задекларувати у 2024 році

65ca086867dbe__65c60e1276099.png

Вознесенівський відділ податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Запорізькій області нагадує, що з 1 січня розпочалась кампанія щорічного декларування доходів громадян, одержаних у 2023 році.  

Річну податкову декларацію про майновий стан і доходи повинні подати громадяни, які протягом звітного року отримували:

  • доходи не від податкових агентів, тобто від інших фізичних осіб, не зареєстрованих як самозайняті особи (спадщина, подарунки, доходи від надання в оренду рухомого/нерухомого майна іншій фізичній особі, надання інших послуг/робіт, продажу/обміну майна);
  • іноземні доходи;
  • доходи, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування (суми заборгованості, за якими минув строк позивної давності; нецільова благодійна допомога понад установленої норми; додаткове благо);
  • в інших випадках, передбачених законодавством.

Подати декларацію про майновий стан і доходи можна особисто або уповноваженою особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення, в електронній формі.  

Запоріжцям радять не зволікати з поданням декларації та не залишати це на останній день визначеного терміну. У разі виникнення питань щодо заповнення декларації чи інших питань містяни можуть звернутись безпосередньо до податкової інспекцій за місцем реєстрації.

377587.jpg