Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

12.02.2024 15:00

Екологи підраховують збитки від війни

65ca0ecee9db3__екологія.jpeg

За інформацією управління з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради, Державна екологічна інспекція Південного округу оприлюднила дані про розміри збитків, завданих у січні поточного року навколишньому природному середовищу Запоріжжя внаслідок російської агресії.

На підставі методики розрахунку неорганізованих викидів забруднюючих речовин або суміші таких речовин в атмосферне повітря сума збитків, заподіяних атмосферному повітрю внаслідок обстрілів, за січень 2024 року складає 11 465,87 грн.

Також був визначений розмір збитків, заподіяний земельним ресурсам.

Так, на підставі методики визначення розміру шкоди, завданої землі, ґрунтам внаслідок збройної агресії, бойових дій та надзвичайних ситуацій під час дії воєнного стану, сума розрахованих збитків внаслідок засмічення земельних ресурсів за січень поточного року становить 176 062 936 грн. А сума збитків внаслідок забруднення земельних ресурсів - становить 24 373 519 грн.

Нагадаємо, що землі вважаються засміченими, якщо на відкритому ґрунті наявні сторонні предмети та сміття, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього середовища. А забрудненими вважаються землі, якщо в їх складі виявлені негативні зміни, що сталися в результаті впливу сторонніх чинників.

Надана інформація за січень цього року про розміри збитків, заподіяних земельним ресурсам та атмосферному повітрю внаслідок збройної агресії рф, включає і події, які відбулися протягом 2022 та 2023 років, що пов’язано з тривалим збором та аналізом інформації необхідної для розрахунків.