Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

12.02.2024 15:35

У місті триває зимова обрізка дерев

65ca1d49ce7e6__удалить.jpg

Працівники комунального підприємства «Зеленбуд» виконують формувальну обрізку дерев і кущів на вулицях і в парках Запоріжжя. Обрізають верби, липи, ясени, шовковицю, акацію, горобину. Крім цього, видаляють старі й хворі гілки, прибирають територію від сухостою.

Омолодження та прибирання зелених насаджень комунальники зазвичай здійснюють взимку, коли рослини перебувають у стані спокою і менш активні. Роботи розпочали у грудні й продовжують облагороджувати зелені зони у всіх районах міста.

- Зараз обрізаємо горобину під її природній вигляд. Поламане та хворе гілля видаляємо. Також обрізаємо всередині все гілля, що сплелось, щоб влітку кущ добре провітрювався, і щоб добре приникали сонячні промені. Так дерево зможе добре розвиватися. Великі зрізи ми змащуємо спеціальною замазкою, щоб туди не потрапляли шкідливі бактерії, - розповіла працівниця КП «Зеленбуд» Олена Баєва.

Формувальна обрізка дерев та кущів у місті триватиме до кінця лютого. За сприятливих погодних умов продовжиться й у березні, повідомили  зеленбудівці.

- Кущі обрізаємо зазвичай, щоб опустити їхню крону – щоб вони не заважали людям. Дерева обрізаємо, якщо є сухе гілля, яке може раптово впасти, або якщо воно розрослося близько до дороги. Сосни та ялинки захищаємо від сухостою, - пояснила Олена Баєва.