Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

14.02.2024 14:20

Відповідальність за порушення правил благоустрою

65ccab2f2322a__іб1.jpg

Спеціалісти інспекції з благоустрою нагадують представникам бізнесу, керівникам установ та організацій, що саме вони несуть відповідальність за належне утримання та відповідний санітарний стан прилеглих територій в радіусі 20 метрів. Наразі у місті тривають перевірки щодо дотримання суб’єктами господарювання правил благоустрою.

Так, цього тижня захаращена територія була зафіксована біля крамниці по вулиці Перемоги у Вознесенівському районі. Після наданої вимоги роботи з прибирання були виконані в повному обсязі та у встановлені терміни.

Також вкрай засміченою була зелена зона, прилегла до гаражного кооперативу по вулиці Деповській. Керівництву гаражного кооперативу фахівці інспекції з благоустрою надали вимогу її прибрати. Роботи було виконано добровільно, вчасно та в повному обсязі.

Крім того, інспектори звертають увагу представників бізнесу, що земляні та ремонтні роботи повинні виконуватись у рамках чинного законодавства в сфері благоустрою. Так, для здійснення робіт з улаштування доріжок та прилеглих ділянок до закладів торгівлі тротуарною плиткою необхідно отримати дозвіл на порушення об'єкту благоустрою у відповідності до Постанови Кабінету міністрів України від 30 жовтня 2013 р. № 870. Днями у місті на порушників законодавства у цій сфері були складені адміністративні матеріали за статтею 152 КУпАП.

ІБ.jpg іб2.jpg