Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

15.02.2024 17:40

Волонтери організували благодійну перукарню

65ce2c2ef0878__удалить.jpg

У благодійному фонді «Карітас Запоріжжя» в рамках проєкту «Догляд вдома» діє соціальна перукарня. Її відвідують самотні літні люди, які опинилися в складних життєвих обставинах. Стрижки роблять майбутні перукарки - учениці одного із запорізьких коледжів.

Парасковія Іванівна розповідає: до соціальної перукарні прийшла вперше. Скоро весна, тому вирішила зробити гарну зачіску. А ще наголошує: задоволена результатом і готова ходити сюди регулярно.

- Тут такі приємні дівчата працюють, такий гарний настрій мені створили. Хочеться їм подякувати, бо я дуже задоволена результатом, - розповіла відвідувачка соціальної перукарні БФ «Карітас Запоріжжя» Парасковія.

Для майбутніх перукарок такий проект є гарною нагодою здобути професійний досвід.

- Найважче, звичайно, першокурсницям, бо вони вперше опановують ті прийоми та методи, які вивчали до цього тільки в теорії. Дівчата дуже хвилюються, але тут, у центрі «Карітас», всі ми обслуговуємо клієнтів з великою любов’ю та пошаною. Адже кожен заслуговує на гарну зачіску, навіть якщо на даний момент не має змоги за це заплатити, - розповіла викладачка Запорізького коледжу технологій та дизайну Тамара Ніколова.

До тих, хто не може дістатися соціальної перукарні самотужки, волонтери виїжджають додому.

Соціальна перукарня працює двічі на місяць. Також в рамках проєкту  відбуваються й лекції на різні теми. Минулого разу відвідувачкам розповідали, як доглядати за обличчям. А зараз жінок навчають догляду за волоссям. Вже визначена й тема лекції, яка відбудеться наступного разу. Вона стосуватиметься ментального здоров’я.

- Вже протягом пів року до нас приходять студентки Запорізького коледжу технологій та дизайну та показують свої вміння з перукарства. Цей проєкт під назвою «Догляд вдома» допомагає нашим бабусям повірити в свою красу, знайти турботу, адже вони вже знають, що тут їх чекає любов. На цю соціальну послугу є попит, особливо напередодні нового сезону. Адже наші відвідувачки вже з гарним настроєм чекають весну, кажуть, що хочуть бути гарними. А ви ж знаєте, яка зараз пенсія – звичайно, значна кількість пенсіонерів не можуть дозволити собі сходити в перукарню. А коли людина ще й самотня, не має родичів чи близьких, то турбота від представників цього благодійного проєкту допомагає їм жити, - зазначив фасилітатор по роботі з громадами БФ «Карітас Запоріжжя» Юрій Вдовцов.