Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

20.02.2024 14:50

Запоріжці пам’ятають подвиг Героїв Небесної Сотні

65d4a28400a59__6f870082-d79e-40e6-ba3f-73fa42c3f50f.jpg

Сьогодні представники обласної, міської влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронці, військові та інші запоріжці поклали квіти до «Монумента Честі і Гідності», вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні. Героїв, які загинули, захищаючи незалежність України та європейський вибір українців.

Адже у 2014 році росія вкотре в історії спробувала знищити нашу державу, намагаючись перетворити вільну українську землю на частину «русского мира». І саме на Майдані відбувся тоді черговий бій за незалежність України, уособленням якого стали Герої Небесної Сотні. 

Запоріжці пам’ятають ці дні. З того часу гаслом для запоріжців стали слова «Запоріжжя – це Україна». Підтвердженням важливості тих подій для всіх запоріжців стало спорудження у місті вже під час війни «Монумента Честі і Гідності» на честь Героїв Небесної Сотні.

Символічно, що його встановлено саме у парку Перемоги. Адже кожен з загиблих Героїв Небесної Сотні поклав своє життя за перемогу України. За Перемогу, яку зараз виборюють наші захисники.