Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

23.02.2024 17:55

Конкурс дитячої творчості

65d8b0b92d060__конкурс.jpg

В обласному центрі відбувся щорічний міський  конкурс – майстерня дитячої творчості. Вже 13-й рік поспіль за ініціативи Палацу дитячої та юнацької творчості він об’єднує юні таланти та розкриває нові можливості. Тема цьогорічного заходу - «Запоріжжя оновлене».

Участь у конкурсі взяли десятки учасників від навчальних закладів міста. Вони представили творчі роботи у номінаціях декоративно-ужиткове, образотворче та фотомистецтво.

- Діти представили дуже класні роботи, незважаючи на те, що освіта працює дистанційно. Ми бачимо, що дійсно попрацювали і керівники, і педагоги, учні шкіл і вихованці позашкільних навчальних закладів. Більш ніж 200 робіт взяло участь у цьому конкурсі. Дуже важко було підбити підбсумки, бо всі роботи дуже сильні, - відзначила директорка міського Палацу дитячої та юнацької творчості Людмила Маринюк.

За підсумками конкурсу журі визначило 82 призери. Гран-прі у номінації «Образотворче мистецтво» за роботу «Птахи Перемоги над Запоріжжям!» виборола Мар’яна Баранова. У номінації «Фотомистецтво» Гран - прі  отримала Марія Житник за фото обряду рун віри, який знімала на о. Хортиця. На відміну від минулих років наразі відбувається ренесанс декоративно-ужиткового мистецтва, кажуть організатори. Гран-прі у цій номінації отримав Микита Харченко за дракона, якого вирізав лазером з фанери. Отримали нагороди за свої роботи - спеціальні призи від журі фестивалю - й вихованці Заводського будинку творчості.

Наразі відома вже тема наступного конкурсу - «Запоріжжя надихаюче». До участі запрошуються усі охочі із профільних закладів міста.