Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

29.02.2024 13:45

Штраф за порушення законодавства про працю

65e06b9ddf055__праця3.jpg

В управлінні з питань праці Запорізької міської ради відбулось засідання міської робочої групи з питань додержання законодавства про працю, виплати заробітної плати та зайнятості населення. В засіданні взяли участь фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, Головного управління Державної податкової служби України у Запорізькій області, Запорізької філії обласного центру зайнятості.

На засіданні розглядались питання дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці, легалізації виплати заробітної плати суб`єктами господарювання, які розташовані на території м. Запоріжжя. Так, протягом лютого поточного року було проведено два спільних відвідування місць ведення господарської діяльності 52 юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю. Під час заходів проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота з питань додержання законодавства про працю, зокрема легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Під час засідання міської робочої групи була заслухана інформація керівників підприємств Шевченківського, Олександрівського, Комунарського районів міста, де за даними ГУ ДПС України у Запорізькій області спостерігаються ознаки мінімізації заробітної плати. Керівники підприємств попереджені про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення норм чинного законодавства щодо використання найманої праці без оформлення трудового договору (контракту).

Учасники робочої групи обговорили подальші кроки з координації спільних дій, спрямованих на дотримання суб’єктами господарювання норм чинного законодавства про працю, насамперед з питань оформлення трудових відносин, своєчасної та у повному обсязі оплати праці.

Питання оформлення трудових відносин постійно розглядаються на семінарах, які проводяться управлінням з питань праці міської ради. Наступний семінар запланований на березень. Роботодавці мають змогу отримати відповідні консультації з питань дотримання законодавства про працю під час семінару, залишивши заявку на участь, за телефонами: (061) 228 06 10 або (050)693 26 22.