Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

04.03.2024 13:00

Державні програми та гранти для підприємців

65e5a9ba0a471__o_1gpb4sn141t5e1s9c26u190o17ala.jpg

В Україні продовжують працювати державні програми та гранти для підприємців. Департамент економічного розвитку міської ради інформує, звертаючи увагу підприємців на актуальні державні програми та гранти станом на лютий 2024 року.  

1. Програма Уряду щодо тимчасового переміщення підприємств з постраждалих під час війни регіонів. Будь-яке підприємство, яке знаходиться у зоні ризику та активних бойових дій, може взяти участь http://surl.li/kditm.

2. Грант на теплицю для діючих ФОП або юридичних осіб https://diia.gov.ua/services/grant-na-teplicyu

3. Отримання гранту на розвиток власного садівництва, ягідництва та виноградарства. Гранти надаються для саду площею від 1 до 25 га http://surl.li/cjrof.

4. Сплата частини орендної плати державного майна для представників малого і середнього бізнесу.

На період дії воєнного стану Благодійний фонд «Дихай» надаватиме гранти для сплати частини орендної плати державного майна для представників малого і середнього бізнесу https://dyhai.org/grants-program/.

5. Компенсація за працевлаштування ВПО. Подати заяву на отримання компенсації може суб'єкт господарювання, що працевлаштував внутрішньо переміщену особу з заробітною платою не менше мінімальної, перебуває на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, подав податкову звітність за 4 квартал 2021 або весь 2021 рік та не є неприбутковою організацією http://surl.li/bxuvd.