Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

05.03.2024 08:45

Гранти і програми від міжнародних організацій для підприємців

65e5abce6b0f4__9OcQSVackJj3NeADsrdW.jpg

Міжнародні організації продовжують підтримувати український бізнес. Департамент економічного розвитку міської ради звертає увагу підприємців на актуальні гранти і програми від міжнародних організацій станом на лютий 2024 року.

1. Грант на покриття 85% вартості консалтингових проєктів для малого, середнього бізнесу. Грантова підтримка консалтингових проєктів, що впроваджуються зовнішніми консультантами, супроводжуються ЄБРР та фінансуються донорами, спрямована на надання допомоги підприємствам малого та середнього бізнесу, які потребують професійних знань і досвіду для зростання й забезпечення конкурентоспроможності http://surl.li/ciain.

2. Програма ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» (Horizon Europe) на період 2021 – 2027 років щодо вирішення глобальних проблем і сприяння промисловій модернізації шляхом узгоджених дослідницьких та інноваційних зусиль http://surl.li/kdxsl.

3. Креативна Європа. Рамкова програма ЄС, спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів. Українські заявники можуть отримувати грантову підтримку у понад 20 різних конкурсах http://surl.li/kdxta.

4. Програма ЄС «Цифрова Європа». Конкурси Програми спрямовані на розвиток передових цифрових навичок, впровадження цифрових технологій на підприємствах, розбудову цифрової інфраструктури та на ще більшу доступність цифрових послуг для громадян і державних інституцій країн Європейського Союзу та асоційованих до Програми країн http://surl.li/kdxtz.

5. Програма фінансової підтримки ЄС «Єдиний ринок» щодо створення робочих місць, координації заходів та зменшення адміністративних бар’єрів для економічного відновлення промислових екосистем http://surl.li/kdxun.

6. Програма «Доступ до фінансування та підтримка стійкості ММСП в Україні» буде надавати кредитні субсидії та відшкодовувати до 30% інвестиційних кредитів та кредитів на поповнення обігових коштів українським підприємцям, насамперед у переробній промисловості https://mmsp.bdf.gov.ua/.

7. Європейська програма STAGE для малих та середніх підприємств допоможе спланувати та втілити заходи щодо «зеленої» трансформації компаніям. Програма надасть фінансову підтримку для розробки та реалізації інвестиційних планів щодо трансформації бізнесу у напрямі сталого розвитку.

Українські компанії-переможці цього конкурсу отримають фінансову допомогу у розмірі 50 000 євро для реалізації інвестиційних проектів у сфері «зеленої» трансформації http://surl.li/ovsmc.

Кінцевий термін подання заявок: 07.02.2024.

8. У межах ініціативи EU4Business за фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини, мікро-, малі та середні підприємства України з експортною спроможністю та інноваційним потенціалом можуть отримати 100 грантів до 10 000 євро кожен для відновлення, розвитку та стійкості у часи війни.

До участі у конкурсі запрошуються, що працюють у сферах:

переробки (машинобудівна, меблева, харчова та легка промисловість);

креативних індустрій;

логістики та транспорту;

інші сектори з потенціалом експорту або створення  інновацій (наприклад, освітні та медичні послуги).

Подати заявку на отримання гранту можна за посиланням http://100grants4smes.net.ua.

Кінцевий термін подання заявок: 11.02.2024.

9. Уряд Німеччини у партнерстві з Deutsche Sparkassenstiftung für internationale Kooperation, Банком Львів та Фондом розвитку підприємництва розпочинає програму кредитування інвестиційних проєктів з додатковою грантовою та консалтинговою підтримкою операційної діяльності бізнесу http://surl.li/mzsco.

Кінцевий термін подання заявок: 29.02.2024.

10. Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу», у партнерстві з Міністерством економіки України, оголошує Запит на отримання концепцій використання грантових коштів (Request for Concepts) від українських підприємств, які потребують підтримки для забезпечення зростання бізнесу, зокрема для збільшення продажів, нарощування експорту та створення нових робочих місць https://cutt.ly/1wZOcgPQ.  

Кінцевий термін подання заявок: 29.02.2024.

11. Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка» пропонує суб’єктам малого та середнього підприємництва підтримку у відновленні та розвитку своїх підприємств в Україні в умовах воєнного часу шляхом надання спеціалізованих консультаційних послуг – сесій з міжнародні бізнес-експерти на глобальному ринку https://chemonics.submittable.com/submit.

Кінцевий термін подання заявок: 15.03.2024.

12. Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ/WIPO) приймає заявки на здобуття премії WIPO Global Awards 2024. Конкурс нагороджує найкращі підприємства, які беруть участь у всьому спектрі глобальної ділової активності, – місцеві та міжнародні бренди, новаторські підприємства у галузі зелених технологій, представники креативних індустрій тощо.

До участі запрошуються представники малого бізнесу та стартапів, які використовують інтелектуальну власність для стимулювання розвитку підприємства, а також позитивного впливу на суспільство https://cutt.ly/AwZOb3JI.

Кінцевий термін подання заявок: 31.03.2024.

13. Програма USAID АГРО надасть співфінансування для 20 українських аграрних переробних підприємств для відновлення та розвитку експортного потенціалу.

Участь у конкурсі можуть брати приватні підприємства/компанії, які мають експортоорієнтовані стратегії розвитку та є постійними експортерами.

Кожне підприємство може отримати від 10 млн грн до 100 млн грн співфінансування http://surl.li/ntyog.

Кінцевий термін подання заявок: 31.05.2024.