Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

07.03.2024 15:15

Відкрили «зелену кімнату» для дітей

65e9b42cc9eca__IMG_9953.jpg

Простір покликаний допомогти дітям, які пережили насильство чи стали свідками злочину.

Облаштували у Запоріжжі «зелену кімнату» завдяки спільному проєкту громадської організації «Безпечний Простір» та міжнародної гуманітарної організації CARE за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Простір поділений на дві зони, одна з яких – це комфортна затишна кімната, де з дитиною працюватиме психолог, в іншій – за спілкуванням слідкуватимуть правоохоронці. Таким чином «зелена кімната» дає можливість працювати з дітьми, які постраждали від насилля чи стали свідками злочину, враховуючи їхні індивідуальні потреби, з мінімальним дискомфортом та без повторної травматизації дитячої психіки.

- Впровадження міжнародного досвіду у сфері захисту постраждалих від гендерно зумовленого насильства та дітей є важливим кроком для України. Ми раді бачити, скільки зусиль докладають громадські організації та відповідні органи влади для цього. Цей новий простір стане безпечним місцем для дітей та місцем, де фахівці матимуть більше можливостей для побудови довіри та надання всебічної підтримки, - зазначила регіональна директорка міжнародної гуманітарної організації CARE Селена Козакієвич.

Також учасники заходу обговорили гуманітарні потреби населення Запоріжжя в контексті протидії гендерно зумовленому насильству.   

- Як служба у справах дітей ми надаємо підтримку дітям і жінкам, які постраждали від насилля, в нашому комунальному закладі «Центр підтримки дітей та сімей «Затишна домівка», також працює кризова кімната. Розуміємо, що залишається актуальним питання підтримки таких родин, коли вони повертаються додому. Тож наразі треба більше працювати з батьками, кривдниками, - наголосила начальниця служби у справах дітей Запорізької міської ради Наталя Сиворакша.

IMG_9937.jpg IMG_9938.jpg IMG_9943.jpg IMG_9955.jpg IMG_9958.jpg