Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

11.03.2024 17:10

Прем’єра у «Домі актора»

65ef1e7025238__шевче1.jpg

Душа компанії, гульвіса та улюбленець жінок - таким зобразив «Дім актора» Тараса Шевченка у новій виставі під назвою «ШЕВА FOREVER». Кріпак, талановитий художник, революційний демократ та видатний поет – це зазвичай розповідають у школі про Тараса Шевченка. Проте митці з «Дому актора» вирішили спростовувати стереотипи про видатного митця і показати його зовсім з іншого боку.

- Новий, свіжий погляд на Шевченка. Вдихнули в його образ трішечки життя, розвінчали певні міфи, пов’язані з його персоною, познайомили глядача з невідомими сторонами його особистості. Шевченка завжди змальовували як мученика, але він насправді таким не був. Тож ми трохи привідкриваємо завісу на його справжню персону та його життя, - розповіла режисерка вистави «ШЕВА FOREVER» Олена Павлухіна.

Задум вистави полягає і в тому, щоб показати, яким би був Шевченко в наш час. Актори впевнені, у наші дні Тарас Шевченко міг би стати ще й популярним блогером, а писати не тільки вірші, а й музичні треки. Саме таким його і зобразили у виставі.

Передпоказ зібрав чимало глядачів. Поціновувачі Великого Кобзаря зізнаються, дізнатись нові факти про постать Шевченка у сучасному форматі було надзвичайно цікаво.

Ознайомитись із творчістю Шевченка у сучасній інтерпретації та по-новому поглянути на його постать всі охочі можуть наступних вихідних - 17 березня, початок вистави - о 18:30.