Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

12.03.2024 10:10

Мова реклами має бути українською

65f00cf0be26e__65e729450cfa6__Reklama-800x450.png

У Запоріжжі триває робота з очищення міста від російськомовних вивісок. Рейди-обстеження з виявлення інформаційних стендів, дощок, вивісок, зовнішньої реклами російською мовою проводить робоча група, що складається з представників виконавчих та правоохоронних органів.

У департаменті правового забезпечення міськради вкотре звертають увагу підприємців на важливу норму законодавства, яка регулює мову в рекламі на території України. Згідно зі статтею 32 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та статтею 6 Закону України «Про рекламу», усі рекламні повідомлення мають бути розміщені лише державною мовою.

Незважаючи на це, деякі рекламні конструкції та вивіски на території міста залишаються мовою країни-агресорки. Це не припустимо під час війни, а також порушує українське законодавство.

З метою дотримання вимог закону фахівці департаменту закликають представників малого та середнього бізнесу, які ще не змінили рекламні повідомлення на державну мову, зробити це якнайшвидше. У разі невиконання цієї вимоги рекламні конструкції та вивіски будуть примусово демонтовані згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради.