Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

13.03.2024 10:10

Міжнародна акція «Журавлик миру»

65f157ca71268__журавель.png

Понад сто паперових журавлів вирушать із Запоріжжя до Гаваїв. Такий символічний обмін влаштували благодійники «Карітас Запоріжжя» в рамках Міжнародної акції миру. Майстер-клас зі створення оригамі провели для дітей у «Незламному Хабі».

Поступово з паперу діти створили оригамі у формі журавлика. У східній культурі ця пташка символізує любов, мир, віру і надію. У легендах розповідають: якщо скласти тисячу таких фігурок, а потім подарувати їх, то може здійснитися найзаповітніше бажання.

- Захід присвячений Міжнародній акції обміну журавликами, які стали символом миру і надії для дітей усього світу. Ми отримали журавликів від дітей з далеких Гаваїв, а наші попрямують туди. Це такий символічний обмін, який дає дітям зрозуміти, що світ - наша спільна земля, - розповіла координаторка Центру по роботі з дітьми та молоддю «Карітас Запоріжжя» Юлія Рощукіна.

Участь в акції взяли діти віком від 6-ти до 17-ти років. У створенні оригамі їм допомагали співробітники «Карітасу», а також волонтери. Загалом дітям вдалося зробити понад сто журавликів, на яких вони написали свої побажання. А за старання усі отримали у подарунок канцелярію від партнерів «Карітасу». Наприкінці заходу діти долучилися до активної руханки. Акція була організована Центром по роботі з дітьми та молоддю #Це_дім від проєкту «Адвокація сталих соціальних послуг».