Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

14.03.2024 15:00

Продовжується планова заміна сміттєвих баків

65f2f0ef2d550__IMG_0159.jpg

Минулого року ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» розпочало у місті планову заміну контейнерів для сміття, які вже відпрацювали свій ресурс. Зараз роботи у цьому напрямку продовжуються.

Підприємство за власні обігові кошти закуповує нові контейнери та поступово замінює ними старі. Минулого року в Запоріжжі замінили близько 350 баків для сміття у Хортицькому, Дніпровському, Шевченківському, Комунарському та Заводському районах.

Цього року роботи розпочали з Вознесенівського району. Протягом двох тижнів там планують замінити близько 55 сміттєвих контейнерів.

Сьогодні контейнери замінили в одному з дворів по вулиці Перемоги. На сміттєвому майданчику замість старих встановили нові оцинковані контейнери. Коштує один такий у середньому від 18 тис. грн.

- Оцинковані контейнери можуть слугувати близько 10 - 15 років. Все залежатиме від того, як ними користується населення. Ці контейнери призначені лише для побутових відходів. Викидати будівельне сміття чи великогабаритне в них не можна. Через неправильне використання на контейнерах ламаються колеса, пошкоджуються стінки, а інколи навіть з’являються тріщини, - розповіла начальниця господарського відділу компанії «Вельтум-Запоріжжя» Оксана Кузнєцова.

Найближчим часом підприємство «Вельтум-Запоріжжя» розпочне часткову заміну контейнерів в Олександрівському районі та Космічному мікрорайоні. Там планують замінити близько 100 баків.

Загалом цього року «Вельтум» планує закупити 600 контейнерів та проводити заміну у дворах житлових будинків, де це буде необхідно.

Мешканців Запоріжжя закликають дбайливо ставитися до контейнерів для збору твердих побутових відходів й використовувати їх лише за призначенням. Запоріжців також просять повідомляти про випадки навмисного знищення та крадіжки сміттєвих баків, підпалів, викидання в них будівельних відходів за телефонами: (067)539-19-10, (061) 228-55-25 (анонімність гарантується).