Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

15.03.2024 11:40

Благодійники влаштували для дітей «Творчу весну»

65f40d54bd100__удалить2.jpg

Розмальовували чашки із побажаннями, створювали поробки з пластиліну та просто спілкувалися з однолітками. Такі майстер-класи та розвиваючі ігри під час благодійної акції «Творча весна» влаштували волонтери для дітей. Не обійшлося і без солодкого столу та корисних подарунків.

Дев'ятирічний Богдан вже три роки навчається на дистанційному форматі. Як і багатьом дітям у Запоріжжі, йому не вистачає емоцій та дозвілля з однолітками наживо. Тож у вільний час хлопчик найбільше полюбляє відвідувати різноманітні майстер-класи. На благодійній акції для дітей «Творча весна» розмальовує чашку у жовто-блакитних кольорах. Вона символізує мир — ділиться Богдан.

- На чашці зобразив сонце та мирне небо. Люблю ходити на майстер-класи. Ходжу на будь-які, навіть поробки. Бо вдома я тільки вчу уроки або граю в телефоні, - розповів учасник благодійної акції «Творча весна» Богдан.

Розважав дітей і аніматор Веніамін. Зокрема, на локації для наймолодших він підготував для малечі гру з повітряними кульками. За його словами, головне завдання - зробити локацію безпечною та водночас цікавою.

- Напрями у нас найрізноманітніші: це і майстер-класи, і розвивальні, і навчальні та культурні заходи. Це також відвідування музеїв та театрів. Мета цього заходу — дати дітям відпочити від війни та сумних новин, дати їм можливість поспілкуватись та висловити свої емоції,- зазначив аніматор проєкту «Простір, дружній до дитини» Веніамін Таран.

Окрім майстер-класу з розпису чашок, волонтери благодійних фондів «Молодь майбутнього», «Україна в серці» та «Ярославко» допомагали малечі створювати власні поробки з кольорового пластиліну. А найменші учасники акції віком до п’яти років разом із благодійниками з «Карітас Запоріжжя» займались активностями у розважальній формі.

- Також для маленьких діточок ми зробили таку локацію, на якій вони можуть на м’якій підлозі погратися та розважитися. Окрім того, ще багато цікавенького для них заготували. На жаль, такий час у нас неспокійний, але ми все намагаємося зробити, щоб їх якось долучити до нормального, спокійного, веселого життя, - сказала співзасновниця БФ «Молодь майбутнього» Ірина Осипчук.

Поки діти опановували майстер-класи, їхні батьки займалися власними справами, зокрема дізналися від педіатрів корисну інформацію про особливості здоров’я та розвитку дитини. Натомість малеча отримала подарунки від спонсорів заходу. Загалом на «Творчу весну» завітали 75 дітей віком від п’яти до дев’яти років. Про найближчі заходи для малечі можна дізнатися на сайті фонду «Карітас Запоріжжя».