Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

26.03.2024 20:15

Освітні можливості для дітей у Запоріжжі

65faa63a80050__Копия-IMG_1958.jpg

У відповідь на освітні втрати серед дітей у Запоріжжі Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) анонсував розширення освітньої програми, яка впроваджується у партнерстві з Благодійним фондом "Посмішка ЮА”. Проєкт передбачає створення 40 центрів надолуження освітніх втрат і 20 цифрових навчальних просторів. Ця ініціатива спрямована на підтримку в навчанні 14 000 дітей, а також на забезпечення викладання для 1610 вчителів та залучення 350 батьків. Загальний бюджет проєкту становить 73 797 207 грн включно з витратами на постачання.

- Цей проєкт забезпечує дітям доступ до освіти, а також створює середовище, де кожна дитина може розвиватися та розкривати свій потенціал попри обставини. Наша спільна мета — підтримати кожну дитину в Україні, надавши їй інструменти для майбутнього, — підкреслив в.о. міського голови, секретар міської ради Анатолій Куртєв.

У межах розширення програми ЮНІСЕФ також підтримує створення медіахабу в місті, який стане важливим осередком для розвитку освітніх та інформаційних програм.

- Освіта є критично важливою для добробуту та розвитку дітей. Навіть у часи війни кожна дитина має право на якісну й безпечну освіту, — зазначив керівник офісу ЮНІСЕФ у м. Дніпро Кенан Маді.

- Проєкт об'єднав зусилля великої команди людей, щоб наші діти мали все необхідне для навчання, розвитку та соціалізації, — зауважила програмна координаторка проєкту БФ «Посмішка ЮА» Ганна Сирцева.

Освітні програми в Запоріжжі, ініційовані та реалізовані ЮНІСЕФ, впроваджуються за фінансової підтримки урядів Японії та Люксембургу. Їх внесок має вирішальне значення для реалізації важливих освітніх ініціатив, які сприяють добробуту дітей у цьому регіоні.