Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

21.03.2024 16:00

Молодь навчають писати сценарії

65fc3a685c68a__Змістовно.png

В освітньому центрі «Змістовно» тривають заняття для молоді зі створення документальних та художніх стрічок. Аби покращити свої навички з контентмейкінгу, молодь опановує структуру та принципи написання сценаріїв. Тренінги проводять за ініціативи громадської організації «Доречно».

Дев’ятиденний курс «Стрічка» зі створення відеоконтенту організовано для молоді, яка прагне вдосконалити власні навички зі зйомки та монтажу. Попри наявний досвід з обробки та створення фото і відео для власних соцмереж, учасники курсу мають на меті навчитися новому та покращити свої творчі навички. Щовівторка підлітки будуть опановувати нові знання зі сценарного мистецтва. Для цього учасники курсу створюватимуть власні сюжети на довільні теми та презентуватимуть їх на черговому занятті. Проте спершу молодим контентмейкерам треба визначитися з ідеєю, яка надихатиме та розкриє їхні творчі здібності. Власне з цього і починається створення будь-якого сценарію.

- Ми будемо розглядати як сценарій з професійного кінематографу, так і сценарії, які можна використовувати для зйомки блогів, тіктоків, рілзів, і те що зараз популярне: створення коротких документалок або просто короткометражних художніх фільмів, які молодь могла сама створити, опанувати. Теми будуть обиратися довільно, за побажанням кожного, - розповів засновник освітнього проєкту «Академія 44» Василь Волков.

Щотижня на базі освітнього центру «Змістовно» на постійній основі відбувається низка безплатних заходів для творчого розвитку молоді: вивчення англійської мови, 3д-моделювання, конструювання тощо. Також в освітньому центрі проводяться заняття з підготовки малечі до школи, уроки ліплення та малювання. З найменшими вихованцями займається логопед.