Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

22.03.2024 12:00

Наведення чистоти у Комунарському районі

65fd472471b78__11.jpg

Як розповіли в райадміністрації, у Комунарському районі протягом минулого тижня працівники комунальних підприємств та жителі району виконали чимало сезонних робіт з благоустрою території.

Так, фахівці КП «ЕЛУАШ» виконували роботи з ручного очищення тротуару та доріг від наносного ґрунту і випадкового сміття по пр. Соборному, вул. Володимира Українця та вул. Водограйній. Крім того, щоденно велась робота з утримання 46 зупинок міського транспорту.

Спеціалісти КРБП «Зеленбуд» щодня на території району виконували роботи з очищення газонів від сміття на площі майже 200 000 кв. м та очищали 250 урн.

Також «зеленбудівці» провели збір опалого листя по вул. С. Серікова на площі 1340 кв. м. Навантажили та вивезли 1 т листя. Підмели доріжки в парках на площі 6250 кв. м. Влаштували лунки для 170 дерев та 20 кущів в парку по вул. В. Українця – вул. Нагнибіди.

Підрядною організацією у звітному періоді виконано роботи з підбору випадкового сміття на дитячому майданчику по вул. Чумаченка, 34а та по вул. Привокзальній біля міської лікарні № 7. Також були продовженяі роботи з вивезення сміття по вул. Чумаченка, 12, вул. Північнокільцевій, 12, вул. Ситова,11-а та 13.

Довкола бажання зробити після зими район чистішим та охайнішим об’єднались і небайдужі та активні мешканці приватного сектору. Так, жителі квартального комітету №19 прибрали від сміття вулиці: Космічну, Осипенко, Олександра Вишнівського, зібрали сміття на розі вулиць Космічної-Броньової. Жителі квартального комітету №16 навели чистоту по вул. Садовій, Святоволодимирівській та Тополіна. Жителі квартального комітету №17 упорядкували власні ділянки: побілили дерева, зібрали опале листя, сміття, спиляли та прибрали сухі гілки дерев, висадили дерева та кущі. Естафету по прибиранню підхопили й інші квартальні комітети.

Аби спільними зусиллями крок за кроком зробити район ще більш затишним, спеціалісти райадміністрації провели обстеження прилеглих до установ та організацій територій і попередили їх власників та орендарів про необхідність їх утримання у належному санітарному стані. Так, попередження отримали 3 гаражних та 4 садівничих кооперативи на території  Дослідної станції, 5 СТО та шиномонтажів по вул. Космічній, вул. Жасмінній, вул. Складській, вул. М. Ласточкіна та О. Говорухи, 8 керуючих компаній, 20 підприємств, організацій та установ району.

Фахівці КП «Запоріжміськсвітло» оглянули та налагодили мережі зовнішнього освітлення за заявками міського контакт-центру «15-80», а також електромережі по вул. В. Українця та по вул. Автозаводській.

12.jpg 13.jpg