Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

02.04.2024 10:10

Створено ще один Цифровий навчальний центр для дітей

660bb05d9aa57__photo_2024-04-01_20-01-05.jpg

У Запорізькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 69 працює сучасний освітній простір для дітей віком від 5 до 17 років.

У запорізьких закладах освіти за ініціативи волонтерських та благодійних організацій та підтримці міської влади продовжують створювати Цифрові навчальні центри. Їх мета - надати дітям безпечний доступ до безперервної формальної та неформальної освіти, підтримати та допомогти надолужити навчання. Окрім того, у центрах створюються умови для соціалізації та позитивної взаємодії дітей. Там вони заводять нових друзів, спілкуються між собою та вчаться поводитися у колективі.

Два таких центри було створено у рамках спільного проєкту благодійної організації «Посмішка ЮА» та міжнародної гуманітарної організації Save the Children за фінансування Міністерства закордонних справ Фінляндії. Один центр успішно працює на базі запорізького колегіуму «Елінт», а інший днями презентували у 69-й школі.

Участь у відкриті центру взяв заступник міського голови Анатолій Васюк, директорка департаменту освіти і науки міськради Юлія Погребняк, представники освітньої галузі та благодійних організацій.

Цифрові центри являють собою затишні осередки для навчання та розвитку дітей. Вони облаштовані необхідними меблями, обладнанням та гаджетами. Простір центру розділено на зони для навчання та занять з психологічної підтримки, ігор тощо.

Центри працюють з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 17.00 за графіком, складеним так, щоб було зручно та цікаво дітям різних вікових категорій.

У першій половині дня в таких осередках діти можуть отримати доступ до онлайн-занять у своїх закладах освіти. Для цього юні відвідувачі можуть скористатися ноутбуками, планшетами та навушниками, які є в центрах.

У другій половині дня вчителі-фасилітатори проводять заняття для психосоціальної підтримки дітей. Це творчі уроки, майстер-класи, логічні ігри тощо.

- Такі центри дуже потрібні сьогодні нашим дітям і Запоріжжю. Тут дуже затишно та яскраво. Впевнений, що дітям сподобається і вони зможуть надолужити освітні втрати. Дякуємо партнерам за підтримку наших дітей, - сказав Анатолій Васюк.