Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

27.03.2024 13:30

Завершується опалювальний сезон

6603f824c7524__51_main-v1679738973.jpg

Так, в останній тиждень березня у Запоріжжі закінчать цьогорічний опалювальний сезон.

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет міськради, керуючись низкою нормативних документів. Зокрема – постановою Кабміну від 21.08.2019 № 830 «Про затвердження Правил надання послуги з постачання теплової енергії і типових договорів про надання послуги з постачання теплової енергії», виходячи з кліматичних умов, а також у зв’язку зі зростанням середньодобової температури зовнішнього повітря вище 8 градусів впродовж трьох діб.

Так, виконавчий комітет міськради вирішив завершити опалювальний період в місті 29 березня. Концерну «Міські теплові мережі», підприємствам та організаціям міста, котрі здійснюють теплопостачання, доручено провести відключення теплової енергії для споживачів.

Керуючим компаніям, житлово-будівельним кооперативам, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків міста та іншим управителям і співвласникам багатоквартирних будинків, внутрішньобудинкові мережі теплоспоживання яких приєднані до теплових мереж концерну «Міські теплові мережі» - провести відключення внутрішньобудинкових систем опалення. А після зупинки котелень – залишити їх заповненими теплоносієм.

Вже після відключення внутрішньобудинкових систем опалення на зоні балансового розмежування встановити заглушки. Термін - до 15 квітня 2024 року. Також необхідно буде надати фахівцям концерну «Міські теплові мережі» доступ до підвалів житлових будинків для зняття показів з приладів обліку теплової енергії. Зазначимо, 29 березня - останній день у цьому опалювальному сезоні, коли нараховуватиметься плата за тепло.