Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

27.03.2024 13:25

Продовжується модернізація укриттів

6604021d97375__9.jpg

КП «Запоріжремсервіс» поступово ремонтує укриття, що перебувають в його управлінні. Днями саме закінчили роботи в одному з найпростіших укриттів в Олександрівському районі.

Загальна площа укриття по вул.Олександрівській - понад 100 кв. м. Одночасно тут можуть перебувати 246 осіб.

З початку повномасштабного вторгнення мешканці користувались цим підвалом у разі повітряної небезпеки. Ще з часів забудови тут передбачені два входи/виходи та один аварійний вихід, що робить це приміщення придатним для укриття. Але сама територія була в незадовільному стані – відсутня вентиляція, подача електроенергії та води. Також через підтоплення зі стін відлущилось шпаклювання.

- Більше трьох годин важко було перебувати, важко дихати, бо в нас є мешканці з проблемами дихання. Світло в одній з кімнат ми якось ще провели самотужки, але в цілому було зрозуміло, що без допомоги комунальників не впоратись. Тепер ситуація радикально інша – приміщення відремонтоване та обладнане для довготривалого перебування. Є ще питання щодо доступу до цього укриття, адже за законом воно повинно бути постійно відкритим. Але у нас тут поряд життєво важливі комунікації будинку. Тож тепер постала необхідність в облаштуванні окремих  дверей на замку, щоб попередити можливе стороннє втручання в комунікації, - розповів мешканець будинку Олександр.

Силами КП «Запоріжремсервіс» у сховищі виконано наступні роботи:

  • поточний ремонт;
  • відновлення систем каналізації, електро- та водопостачання;
  • заміна захисних дверей;
  • облаштування санвузла;
  • встановлення системи чистої та фільтруючої вентиляції;
  • обладнання місця для сидіння/лежання.

- Днями це приміщення було введено в експлуатацію. Одразу після закінчення ремонтних робіт перевірку укриття провела профільна комісія у складі працівників ДСНС і управління з питань протидії надзвичайним ситуаціям та цивільного захисту населення Запорізької міської ради. За підсумками інспекції це приміщення відповідає необхідним нормам і готове для використання за призначенням, - зазначила прессекретарка КП «Запоріжремсервіс» Лідія Гвілава.

1.jpg 10.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg