Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

28.03.2024 17:20

Запоріжців запрошують займатися гандболом

66057c0cd2cd1__удалить.jpg

Спортивні школи Запоріжжя попри все продовжують роботу та запрошують приєднуватись до тренувального процесу маленьких містян. Зокрема, щоденні тренування з гандболу проводять у дитячо-юнацькій спортивній школі імені Юрія Лагутіна.

Нещодавно команда вихованців ДЮСШ «Авіа-Грейд Константа» достроково гарантувала собі чемпіонство у гандбольній Першій лізі. Для молодого запорізького колективу цей титул став першим в історії. Нині – спортсмени готуються до участі у змаганнях Дитячої ліги.

У дитячо-юнацькій спортивній школі імені Юрія Лагутіна триває  тренування. Починають з руханки, потім переходять до більш складних вправ. Наступний етап – діляться на команди та відточують взаємодію на полі.

Цьогоріч вихованці ДЮСШ показали чудовий результат у Першій гандбольній лізі України. Команда «Авіа-Грейд Константа» за тур до завершення змагань стала чемпіоном України. Протягом турніру спортсмени не втратили жодного очка.

- Стосовно виступу команди у першій лізі завдання на сезон практично виконано. Наразі, на жаль, у нашому місті не можна проводити змагання. Тому два тури ми зіграли в Рівному, один тур зіграли в Києві, - розповів тренер команди «Авіа-Грейд Константа» Сергій Серенко.

Серед тих, хто змагався за чемпіонський титул - шістнадцятирічний Іван. Хлопець ділиться – вже 6 років займається гандболом, і досвід гри у «дорослій» лізі став корисним для усіх в його команді.

- Непоганий досвід для мене, для команди також, дуже гарно виступили. За останній рік завдяки регулярним тренуванням я значно покращив свою ігрову форму в плані розуміння гри, швидкості. Це стимулює тренуватись надалі, - сказав вихованець ДЮСШ ім. Ю. Лагутіна Іван Пузанов.

Тож своєї мети у Першій лізі команда досягла, кажуть тренери. Тепер зосередились на підготовці до фіналу Дитячої гандбольної ліги. На жаль, через нестабільну безпекову ситуацію проведення спортивних заходів у Запоріжжі неможливе. Але за підтримки Федерації гандболу Запорізької області вихованці можуть брати участь у змаганнях в інших містах, додають наставники.

- Залишилось три фінальних гри в цьому році, де будуть розіграні медалі чемпіонату України в дитячій лізі. Плануємо участь, і задача стоїть зайняти перше місце, - зазначив головний тренер ДЮСШ ім. Ю. Лагутіна Ігор Павленко.

Наразі у дитячо-юнацькій спортивній школі імені Юрія Лагутіна навички з гандболу опановують близько сотні вихованців. Набір дітей триває на постійній основі. Починати займатись гандболом можна вже з 5-ти років.