Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

01.04.2024 10:45

Стихійні звалища мають бути ліквідовані

660a5d7585502__ДМУ.jpg

Як повідомили в департаменті муніципального управління, протягом минулого тижня працівники КП «ЕЛУAШ» провели механічне та ручне прибирання 116 запорізьких вулиць, вивезли 921.4 т наносного ґрунту та залишків технологічного матеріалу.

Провели поточний дрібний ремонт доріг на 19 вулицях міста та уклали асфальтове покриття на площі 5 018,86 кв. м.

Виконали роботи з укріплення та ремонту 4 решіток зливостічних колодязів.

Фахівці інспекції з благоустрою склали 4 протоколи про адміністративні правопорушення та надали 28 вимог з приводу порушення норм законодавства у сфері благоустрою. Крім того, перевірили 1 локацію розриттів на відповідність до виданих ордерів. Забезпечили контроль за виконанням 7 наданих вимог щодо усунення порушень законодавства в сфері благоустрою.

Також 13 протоколів щодо адміністративних правопорушень за тиждень склали інспектори КП «Муніципальна варта». 11 протоколів виписані запоріжцям за ст.152 КУпАП, 1 протокол за ч.2 ст. 156 КУпАП та 1 протокол – за ст.155 КУпАП.

У департаменті муніципального управління велась адміністративна робота.

Так, фахівці департаменту опрацювали 8 матеріалів за результатами яких підготовлено проєкти рішень виконавчого комітету про усунення наслідків порушень типових правил благоустрою території. Також департаментом забезпечено виконання рішення виконавчого комітету та демонтовано 1 незаконно розміщений об’єкт.

Крім того, проведено засідання робочої групи для визначення зон та відведення місць для здійснення підприємницької діяльності, на якому розглянуто 20 питань. Опрацьовано 8 заяв про видачу дозволів на порушення об’єктів благоустрою та видано 7 відповідних дозволів. Опрацьовано 10 заяв про видачу ордерів на проведення планового або аварійного розриття. Надано відповіді на 8 звернень з питань розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівельної мережі. Укладено 13 договорів та додаткових угод на право користування місцем для ведення підприємницької діяльності.

Також минулого тижня за сприяння департаменту в рамках весняної Толоки на 85 локаціях ліквідовані стихійні звалища.