Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

01.04.2024 12:20

Запоріжців закликають вчасно сплачувати за тепло

660a66f81e713___119451910_1037792.jpg

29 березня у Запоріжжі завершився опалювальний сезон. На сьогодні заборгованість запоріжців перед концерном «МТМ» складає 2,1 млрд грн.

- Війна – форс-мажорна обставина, проте це не звільняє від оплати комунальних послуг, - наголосив генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Сергій Астапенков.

Оплата споживачами комунальних послуг впливає на діяльність підприємства та надання послуг населенню. Враховуючи ситуацію, яка наразі склалася в Україні, несплата громадянами за житлово-комунальні послуги може загрожувати безперервному наданню послуг, своєчасному проведенню профілактичних  робіт та підприємство не зможе виконувати свої обов’язки перед постачальниками. 

Тому концерн «МТМ» проводить роботи щодо досудового зменшення дебіторської заборгованості. Зокрема, укладає договори реструктуризації, проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу, направляє претензії. У крайніх випадках стягує заборгованість у судовому порядку.

Сергій Астапенков звернувся з закликом до споживачів міста - вчасно сплачувати за отримане тепло. У сьогоднішніх умовах вчасна сплата за комунальні послуги є великою допомогою та підтримкою комунальних служб, які працюють у надскладних умовах та потребують ресурсів.