Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

02.04.2024 11:45

Виставка до Дня поширення інформації про аутизм

660bc3fb79ae1__unnamed.jpg

Сьогодні, 2 квітня – Всесвітній день поширення інформації про проблеми аутизму, встановлений резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 18 грудня 2007 року.

Резолюція прийнята з метою привернення світової уваги до дітей та дорослих, які живуть з аутизмом.

Згідно з даними ООН, понад 60 мільйонів осіб у світі живуть з діагнозом «аутизм». За статистичними даними Національної служби здоров’я України, станом на жовтень 2023 року в країні зареєстровано 20 936 дітей (до 18 років), які мають розлад аутистичного спектра (РАС).

У Запоріжжі сьогодні проводять заходи, спрямована на підтримку людей з аутизмом. Так, за сприяння громадської організації «Аутизм. Свідоме батьківство» в обласній бібліотеці відбулася виставка творчих робіт дітей та молоді з аутизмом під назвою «Вперед. В майбутнє. Вгору! – 2024».

За словами організаторів, діти та молодь з аутизмом часто виявляють високі творчі здібності, а їх роботи є своєрідним відображенням світу, в якому вони живуть. Виставка допоможе не лише показати таланти цих дітей, але й підвищити усвідомленість громадськості про аутизм та забезпечити підтримку особам з таким розладом.