Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

03.04.2024 09:35

Літературне свято для малечі

660c07f5badd8__бібліо.jpg

У Центральній міській бібліотеці у Міжнародний день дитячої книги, що відзначається другого квітня, волонтери організували для запорізької малечі справжнє літературне свято. Головна мета заходу - відкрити дітям неймовірний світ книжок та прищепити інтерес до читання.

Завітала на захід і українська дитяча письменниця Наталія Шейн. Найвідомішим серед її творів є книга «Експедиція за дивовижними тваринами», яку Наталя створила у співавторстві з Оленою Шкаврон. Розповідь занурює маленьких читачів у чарівний світ дикої природи з безліччю незвіданих тварин. За словами авторки, наразі читання книжок для дітей може стати не лише чудовим дозвіллям, але й способом психологічного розвантаження та розвитку розумових здібностей.

Підтримали літературний захід і волонтери-психологи фонду «Схід-СОС». Вони діляться: деякі книжки здатні допомогти дитині отримати емоційне розвантаження та впоратися з тривогою, спричиненою зокрема і  воєнними діями.

- Це насамперед хоробрі казки. Наприклад, книга про 12 історій українських родин, які стикалися з різними ситуаціями під час війни - вона орієнтована на добро, любов, віру в перемогу. Це казки, які лікують. В таких книжках, приміром, якщо дитині страшно, читаючи казку, вона може подивитися страху в очі, зрозуміти, що боятися це нормально, і таким чином може впоратися з ним, - розповідає психологиня БФ «Схід СОС» Світлана Копаниця.

Наприкінці літературного свята батьки та діти навчилися самостійно створювати власні унікальні терапевтичні казки.