Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

03.04.2024 13:10

На якому етапі зараз відновлення житла після «прильотів»

660d29571b750__удалить1.jpg

У Запоріжжі продовжують ліквідовувати наслідки масованих ворожих атак 22 та 28 березня.  Звернення мешканців постраждалих будинків надходили протягом декількох днів після цього. Всього зафіксували 4,5 тисячі таких заявок. Комунальники ліквідовують наслідки поступово, починаючи з найбільш пошкодженого житла. За словами спеціалістів, звернення щодо багатоповерхівок вже практично опрацьовані, але в роботі ще залишаються будинки приватного сектору.

22 березня  внаслідок ракетного обстрілу зазнали руйнувань 4 будинки приватного сектору і ще 6 значно пошкоджені, 410 будинків приватного сектору отримали пошкодження різного ступеня (понівечена покрівля, вибито вікна, двері, тощо). Також було пошкоджено 81 багатоквартирний житловий будинок (вибито вікна, пошкоджено балкони, тощо).

Внаслідок ракетної атаки 28 березня зазнали пошкоджень домоволодіння приватного сектору в 3-х районах міста. 1 приватний будинок в Комунарському районі зруйновано повністю, сусідній – значно пошкоджений. Ще понад 100 будинків в Комунарському, Шевченківському та Заводському районах пошкоджено (вибиті вікна, двері, зруйновані дахи). Комунальні служби допомагають мешканцям з ремонтом та матеріалами.

- До ліквідації наслідків долучились комунальні підприємства міста, зокрема КП «Запоріжремсервіс», Міська спеціалізована аварійно-рятувальна служба, бригади КП «Водоканал» та «ЕЛУАШ», підрядні та благодійні організації. Спільними зусиллями вже виконано закриття плитами OSB вікон у багатоповерхових будинках, у закладах освіти. Продовжується планомірний ремонт покрівель приватного сектору – там дуже багато будинків зазнали разних пошкоджень. Ми ліквідовуємо наслідки, складаємо акти, щоб мешканці пошкодженого житла змогли звернутися до департаменту з управління житлово-комунальним господарством, а також оформити заявку на компенсацію в додатку «Дія» за програмою «єВідновлення». Також у запоріжців є можливість отримати допомогу від благодійних організацій, зокрема «Карітас Запоріжжя», - розповіла заступниця директора департаменту управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради Олена Лазарчук.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg удалить2.jpg