Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

03.04.2024 16:35

Місто має бути чистим

660d54943aa02__іб1.jpg

В інспекції з благоустрою вкотре нагадують запоріжцям, що чистота і порядок у місті - завдання не лише комунальників, а й балансоутримувачів відповідних територій. Інспектори зауважують, що всі підприємства, установи та організації незалежно від форми власності мають виконувати вимоги законодавства у сфері благоустрою та утримувати прилеглі території у належному санітарному стані.

На жаль, цього тижня у місті знов зафіксовані випадки порушення норм законодавства в питаннях благоустрою території.

Так, фахівці інспекції з благоустрою надали вимогу філії АТ «Укрзалізниця» щодо прибирання укосів залізничного полотна в районі під’їзду до мосту Преображенського. Однак ця вимога не була виконана. За цим фактом інспектори установи склали протокол про адміністративне правопорушення на відповідального керівника дистанції колії.

Ще одну вимогу щодо приведення території до належного санітарного стану скерували інспектори інспекції з благоустрою на адресу АТ «Укрзалізниця». Було встановлено факт жахливого санітарного стану переходу з зупинки «Заводоуправління "Іскри» на зупинку «Заводська» в районі платформи 1101 км. Цю прилеглу до залізничних колій територію повинна прибирати та утримувати саме АТ «Укрзалізниця». Цього разу підприємство виконало належні роботи в повному обсязі та у встановлені терміни.

Під час проведення перевірок санітарного стану територій міста по вулиці Глісерній було зафіксовано факт руйнування частини паркану, яким огороджено територію. Це унеможливлювало вільний прохід тротуаром. На адресу компанії була направлена вимога щодо термінового прибирання території пішохідної зони, адже будівельні уламки перешкоджали руху пішоходів, а також вжиття заходів щодо відновлення огородження. Роботи були виконані.

ІБ.jpg іб2.jpg