Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

04.04.2024 09:35

Для волонтерів провели тренінг

660d5ac1bae51__5.jpg

У «Незламному хабі» відбувся тренінг з психоемоційного розвантаження для волонтерів благодійного фонду «Карітас Запоріжжя». Веселі групові та командні ігри, спілкування та квести мають допомогти тим, хто зазвичай допомагає іншим, відновити емоційний ресурс та подолати вигорання — переконані психологині.

- Працюємо над покращенням психоемоційного стану цих спеціалістів, адже їхня професія дуже стресова, що з часом може призводити до емоційного вигорання. Тому такі заходи важливі. До того ж є потреба робити їх систематичними, адже треба підтримувати та стимулювати наших волонтерів, на яких так багато чого зараз тримається, - розповіла психологиня БФ «Карітас Запоріжжя» Анна Луганська.

В ході тренінгу психологині опрацювали з волонтерами їхні навички роботи в команді, навчили деяким прийомам для відновлення власного ресурсу.

Фахівці додають: попри те, що благодійна діяльність  це передусім поклик серця, випадки психологічного виснаження у волонтерів не поодинокі. Але можливість допомагати людям завжди надихає. Головне – знайти те, до чого лежить душа, що справді мотивує не опускати рук, - зазначають учасники тренінгу. 

- Я почав волонтерити з осені 2023 року. Тоді в «Карітас» ми виготовляли різні окопні свічки, також працювали з дітьми, які отримали інвалідність чи психічні захворювання. Робота з дітьми мене надихає, адже коли намагаєшся їм допомогти, відчуваєш себе потрібним, що ти на своєму місці, радієш разом з ними навіть найменшим особистісним перемогам, - зазначив волонтер БФ «Карітас Запоріжжя» Акім Дік.