Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

04.04.2024 15:40

Запоріжці виходять на загальноміську толоку

660e8e9019d70__6.jpg

Мешканці Запоріжжя наводять лад у місті та приєднуються до великого весняного прибирання ЗАПОРІЖЖЯ TOLOKA FESTIVAL 2.0. Загальноміський захід стартував з 25 березня, коли до масштабного прибирання залучили комунальні служби Запоріжжя. Наразі до ініціативи доєднуються всі бажаючі, серед яких колективи різних організацій, підприємств та навчальних закладів.

Зокрема сьогодні до прибирання долучився колектив футбольного клубу «Металург» та департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради. Спільними зусиллями працівники наводили лад на території футбольного клубу, проводили весняні роботи. Кажуть, що розпочали їх ще тиждень тому, щойно дозволила погода, адже після зими накопичилось чимало завдань.

- У нас територія близько 2,5 га. Тут є алея 40-річних ялинок, є клумби з трояндами, а також ростуть інші зелені насадження. Цими днями займаємось саме ними. Перш за все зробили санітарну обрізку гілля на деревах, побілку стовбура, а також тротуарних бордюрів. Зараз оформлюємо клумби. До робіт долучилось багато наших працівників, адже хочеться, щоб нашим дітям було приємно тут знаходитись, - розповів директор департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради Владислав Ковпак.

Окрім території, що закріплена за ФК «Металург», сьогодні в ході толоки учасники вирішили прибрати також безхазяйну зону біля залізниці, яка проходить поряд.

- Ця територія не закріплена за жодним з підприємств чи установ, проте це все – простір нашого міста. Ми всі хочемо жити в чистому, охайному місті, тож робимо все від нас залежне, щоб навколо було прибрано. Якщо кожен зробить те ж, Запоріжжя стане ще кращим, - зазначив Владислав Ковпак.

Також в планах у сьогоднішніх учасників толоки – навести лад в Комунарському районі, де мала бути збудована льодова арена. Ця територія обсягом 1,5 га також закріплена за ФК «Металург», тож працювати знов будуть всім колективом – як працівники, так і адміністрація.

- Наведення порядку у місті означає, що ми тут живемо, ми тут господарі. Якщо ж залишати це сміття просто лежати – це означає, що нас тут немає. Тож прибирання у місті має велике значення для тих, хто в ньому живе, - сказав директор ФК «Металург» Юрій Кузьменко.

Толока проходитиме в Запоріжжі до 3 травня. Кожен може долучитися до цього процесу та навіть отримати цінні подарунки за результатами прибирань. Для участі необхідно зробити наступне:

  • Створити свою команду, дати їй назву та зареєструватися через гугл-форму 
  • Обрати, як саме хочете зробити Запоріжжя охайнішим: прибиранням прибудинкової території, висадженням квітів, фарбуванням дитячих майданчиків тощо  
  • Долучитися, зробити фото та опублікувати їх на власних сторінках з хештегами:

#запоріжжя_toloka_festival_2

#спільнийЗапорізькийрезультат

#робимо_Запоріжжя_кращим

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg