Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

05.04.2024 12:05

В Запоріжжі триває перевірка укриттів

660fbdb01e6ce__удалить.jpg

Зокрема, сьогодні робоча група перевірила стан сховищ у будинках та об’єктах соціальної сфери у Комунарському районі міста. Представники звертали увагу перш за все на їх санітарний стан та доступність для людей.

В складі робочої групи - представники управління з питань попередження надзвичайних ситуацій, фахівці ДСНС та районного відділу внутрішніх справ. Систематично вони працюють з перевірками в кожному з районів міста. Сьогодні рейд розпочали з лікарні у Комунарському районі.

- Всі норми у нас прописані в законодавстві. В першу чергу звертаємо увагу на те, щоб були працюючими всі входи і виходи – як основні, так і аварійні. Щоб вони не були захаращеними. Також має бути справною вентиляція, мають працювати інженерні мережі та електроживлення. Це обов’язкові умови, щоб людина змогла безпечно та комфортно знаходитись в найпростішому укритті під час повітряної тривоги, - розповів головний спеціаліст відділу координації дій в районах міста управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради Костянтин Черкасов.

За словами фахівців, останнім часом виявляють все менше порушень під час перевірки стану укриттів. Найпоширенішими порушеннями наразі є відсутність таблички з написом «укриття» та захаращення входів. В такому випадку усунення недоліків покладають на відповідальне підприємство чи особу. Якщо ж порушення більш серйозне та унеможливлює безпечне перебування людей в укритті, комісія тимчасово виключає проблемну адресу з переліку захисних споруд.

Втім, в ході сьогоднішнього рейду в Комунарському районі значних порушень не виявили.

Паралельно з цією робочою групою працює також комісія, що перевіряє доступ до укриттів під час повітряної тривоги. Таким чином, ведеться всебічна робота для забезпечення стабільного функціонування найпростіших сховищ в Запоріжжі.