Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

08.04.2024 14:45

Запоріжцям нагадали про новий сайт з пошуку роботи

6613d6b7c93b3__4.jpg

Онлайн-сервіс під назвою «Робота в Запоріжжі» має на меті зводити шукачів роботи з роботодавцями згідно до їх запитів. Шукачам пропонують вакансії в органах місцевого самоврядування та у комунальних підприємствах, де зараз спостерігається кадровий голод. Про це сьогодні розповіли представники міського управління з питань праці.

За їх інформацією, наразі Запоріжжя входить до п’ятірки міст з найбільшою кількістю зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб. Так, в місті перебуває понад 159 тисяч ВПО, з яких 88 тисяч осіб працездатного віку.

З іншої сторони, виконавчі органи та комунальні підприємства міста відчувають нестачу робітників різних кваліфікацій через повномасштабне вторгнення рф. Так, станом на 1 квітня загальна кількість вакансій у цих сферах складає 1400 вакансій. Це вакансії різного формату - від найпростіших професій до професій які потребують професійного спрямування.

Для вирішення цих двох проблем управління з питань праці Запорізької міської ради спільно з КП «ЦУІТ» розробили соціальний проєкт: автоматизована інформаційна система «Робота в Запоріжжі» (скорчена назва АІС).

Основна мета проєкту: допомога мешканцям міста з працевлаштуванням в органи місцевого самоврядування та у комунальні підприємства міста.

- Для реалізації державної політики у сфері працевлаштування населення та для забезпечення можливості пошуку роботи у виконавчих органах та на комунальних підприємствах мешканцями міста та ВПО, створено автоматизовану інформаційну систему. Застосування такої системи дозволить оперативно інформувати пошукувачів роботи в Запоріжжі про актуальні вакансії, а виконавчим органам, комунальним підприємствам міста дозволить формувати кадровий резерв для заміщення вакантних посад, - пояснила начальниця відділу праці управління з питань праці Запорізької міської ради Тетяна Циганок.

Так, кандидат для пошуку роботи має зараєструватись на сайті та заповнити коротку анкету з зазначенням свого ПІБ, соціального статусу, останнього міста роботи та контактних даних.

Після заповнення анкети, заявка приймається та обробляється спеціалістами міського управління з питань праці. Резюме пошукача співвідносять з наявними вакансіями і зв’язуються з ним для обговорення пропозицій. Наразі на сайті активні 200 резюме від пошукачів роботи.

За допомогою цього та інших ресурсів спеціалісти управління з питань праці за поточний рік вже працевлаштували в комунальні заклади та органи місцевого самоврядування 154 особи. З них 56  мають статус ВПО.

- Це такі підприємства як «Водоканал», «МТМ», «Запоріжремсервіс», департамент соцзахисту населення, департамент освіти та науки, департамент спорту, сім’ї та молоді. Таким чином, ми бачимо, що установи та підприємства міста адаптуються до поточних складних умов і проявляють готовність надавати мешканцям міста роботу, а це є рушійною силою у відновлені економіки Запорізької міської територіальної громади, - зазначила Тетяна Циганок.

Перейти на міський сайт з пошуку роботи можна за цим посиланням.

1.jpg 2.jpg 3.jpg