Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

09.04.2024 14:50

В середмісті демонтували велику незаконну конструкцію

661521b7ab0df__5.jpg

В Запоріжжі продовжують ліквідовувати незаконно встановлені малі архітектурні форми, які захаращують територію та не відповідають коду міста. Так, сьогодні за рішенням міськвиконкому демонтували металеву прибудову біля гуртожитку у Вознесенівському районі міста. За словами представників «Муніципальної варти», господар не мав дозвільних документів на встановлення конструкції.

Роботу провели з залученням підрядної організації, спецтехніки КП «Запоріжміськсвітло», у співпраці з департаментом правового забезпечення. Працівники «Муніципальної варти» забезпечували охорону порядку під час демонтажу.

Конструкція являла собою металевий навіс для автотранспорту, який розміщувався на комунальній земельній ділянці міста. Територія також використовувалась як склад для зберігання речей. Через це, за словами представників «Муніципальної варти», надходило багато скарг від людей та депутатів, що опікуються територією.

Для демонтажу навісу працівники «Запоріжміськсвітло» спочатку відключили конструкцію від електроживлення. Далі до роботи взялись підрядники, які прийнялись вирізати металевий піддах.

- Діємо в рамках закону. Ми зреагували на скарги громадян. В ході перевірки виявилось, що власник не має дозвільних документів на встановлення конструкції. Як результат – йому було надано попередження під підпис, і сьогодні ми виконуємо рішення міськвиконкому. Власник з цим не згоден і вже подав на це рішення до суду. Це його право. У той самий час демонтовані сьогодні конструкції будуть відвезені на відстійник для зберігання, - розповів начальник КП «Муніципальна варта» Всеволод Козлов.

Робота з виявлення незаконних конструкцій триває по всьому місту – зазначають представники «Муніципальної варти».

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg