Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

10.04.2024 16:40

Відповідальність за порушення благоустрою

661694e075e54__24.jpg

Фахівці інспекції з благоустрою нагадують запоріжцям, що кожна установа, організація чи заклад, незалежно від форми власності, має неухильно виконувати законодавство в сфері благоустрою. Прилеглі території повинні прибиратися, коситися та утримуватися не комунальними службами за кошти бюджету, а силами самих організацій.

Так, нещодавно за фактом захаращення прилеглих зелених зон та утворення стихійного сміттєзвалища, протокол про адміністративне правопорушення складено на відповідальну особу КНП «Обласний медичний центр серцево-судинних захворювань» ЗОР та надано вимогу щодо усунення виявлених порушень.

А от працівники АТ «Укрзалізниця» після отриманої вимоги та складеного протоколу про адміністративне правопорушення за фактом захаращення укосів вздовж колії на під'їзді до мосту Преображенського, а також невиконання належних заходів з санітарної очистки охоронних зон, - виконали обов'язки, передбачені законодавством в сфері благоустрою. Прибрали випадкове сміття, ліквідували стихійне сміттєзвалище, купи гілля, а також залишки видаленої напередодні порослі.

Під час перевірки території Хортицького району інспектори зафіксували факт виконання земляних робіт із самовільного влаштування гостьової парковки без отримання відповідних дозвільних документів та погодження схеми організації дорожнього руху з Управлінням патрульної поліції. Тож, роботи було зупинено та складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 152 КУпАП за фактом порушення законодавства у сфері благоустрою. Фахівці нагадують, що роботи, перелік яких передбачено постановою Кабінету Міністрів України № 870, мають виконуватися лише після оформлення відповідного дозвільного документа.

Також цього тижня, під час перевірок території міста, на зеленій зоні Дніпровського шосе було виявлено старий, не працюючий автомобіль, що слугував місцем для розміщення реклами. Інспекторами установи власнику надано вимогу щодо прибирання цього металобрухту та проведено роз'яснювальну роботу з суб'єктом підприємницької діяльності щодо недопущення подальшого порушення законодавства в сфері благоустрою.

В інспекції повідомляють, що перевірки санітарного стану міста продовжуватимуться і надалі.

21.jpg 22.jpg 23.jpg