Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

15.04.2024 11:30

Шляховики очищають дороги

661cdb4b114ed__елуаш.jpg

Як повідомили в департаменті муніципального управління, протягом минулого тижня працівники КП «ЕЛУAШ» провели механічне та ручне прибирання 150 запорізьких вулиць, вивезли 859,2 т наносного ґрунту та залишків технологічного матеріалу.

Провели поточний дрібний ремонт доріг на 20 вулицях міста та уклали асфальтове покриття на площі 2462,21 кв. м.

Фахівці інспекції з благоустрою склали 4 протоколи про адміністративні правопорушення та надали 42 вимоги з приводу порушення норм законодавства у сфері благоустрою. Крім того, перевірили 7 локацій розриттів на відповідність до виданих ордерів. Забезпечили демонтаж одного паркувального обмежувача. А також проконтролювали виконання 16 наданих вимог щодо усунення порушень законодавства в сфері благоустрою.

Також 34 протоколи щодо адміністративних правопорушень за тиждень склали інспектори КП «Муніципальна варта». 33 протоколи виписані запоріжцям за ст.152 КУпАП, 1 протокол за ст. 175 прим. 1 КУпАП.

У департаменті муніципального управління велась адміністративна робота.

Так, фахівці департаменту опрацювали 6 матеріалів, за результатами яких підготовлено проєкти рішень виконавчого комітету про усунення наслідків порушень типових правил благоустрою території. Також департаментом забезпечено виконання рішення виконавчого комітету та демонтовано 2 незаконно розміщених об’єкти.

Крім того, проведено засідання робочої групи для визначення зон та відведення місць для здійснення підприємницької діяльності, на якому розглянуто 29 питань. Опрацьовано 5 заяв про видачу дозволів на порушення об’єктів благоустрою та видано 4 відповідних дозволи. Опрацьовано 11 заяв про видачу ордерів на проведення планового або аварійного розриття. Надано відповіді на 17 звернень з питань розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торгівельної мережі. Укладено 27 договорів та додаткових угод на право користування місцем для ведення підприємницької діяльності.

Також минулого тижня за сприяння департаменту в рамках весняної Толоки на 246 локаціях ліквідовані стихійні звалища.