Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

16.04.2024 18:10

Соціальна підтримка громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС

661e7f98657b1__удалить.jpg

У рамках міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя, яка фінансується за кошти Запорізької міської територіальної громади, здійснюється підтримка громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Департамент соцзахисту населення повідомляє про розмір цьогорічної допомоги.

Так, у 2024 році передбачено надання матеріальної допомоги 202 сімʼям, які втратили годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, в розмірі 2000 гривень.

У квітні цього року до дня Чорнобильської трагедії департаментом соціального захисту населення Запорізької міської ради надано матеріальну допомогу у розмірі 1000 грн. Друга виплата цієї допомоги запланована на листопад до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Одна сім’я, яка має дитину з інвалідністю, захворювання якої пов’язане з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС, отримала одноразову цільову допомогу у розмірі 2000 грн.

Крім цього, за поданням Запорізького громадського обʼєднання «Чорнобильці Запоріжжя», два рази на рік надається адресна цільова допомога 100 членам організації в розмірі 2000 гривень кожному, з яких у квітні цього року допомогу отримали 50 членів організації. Наступна виплата 50 членам організації планується в листопаді цього року.

На це з бюджету міста вже спрямовано 304 тисячі гривень.