Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

17.04.2024 11:55

Російськомовні вивіски треба демонтувати

661f8ade55b9e__7.jpg

Згідно з вимогами статті 32 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та статті 6 Закону України «Про рекламу» реклама має бути розміщена лише державною мовою. Тож, розміщення зовнішньої реклами, стендів, вивісок, дощок, інформація на яких написана російською мовою – є порушенням вимог законодавства та передбачає відповідальність.

У Запоріжжі ще кілька місяців тому представники бізнесу були проінформовані про необхідність змінити мову реклами, що опублікована мовою агресора, на державну. За невиконання приписів на підприємців чекає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу та примусовий демонтаж російськомовних рекламних конструкцій.

Перевірки щодо виявлення розміщення зовнішньої реклами російською мовою у місті тривають. Приміром, нещодавно Олександрівська райадміністрація, повідомляючи про виконані в районі протягом тижня роботи, відзвітувала, що російськомовних вивісок в районі не виявлено. А от у Комунарському районі ще залишаються об’єкти, власники яких за понад два роки повномасштабної війни так і не поспішають змінювати мову агресора на державну на вивісках своїх закладів.

На підставі рішення виконавчого комітету, у Запоріжжі примусово вже демонтували низку конструкцій зовнішньої реклами, які порушували норми чинного законодавства, а власники не відреагували на попередження.

З метою дотримання вимог законодавства та підтримки національних цінностей, перевірки у цьому напрямку триватимуть і надалі. Суб’єктів господарювання, які ще не змінили рекламу своїх закладів з російської мови на державну, закликають зробити це якомога швидше.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 9.jpg