Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

17.04.2024 16:40

Захаращення території є порушенням закону

661fcc9ad4e29__34.jpg

В інспекції з благоустрою вкотре нагадують запоріжцям, що чистота і порядок у місті - завдання не лише комунальників, а й балансоутримувачів відповідних територій. Інспектори зауважують, що всі підприємства, установи та організації незалежно від форми власності мають виконувати вимоги законодавства у сфері благоустрою та утримувати прилеглі території у належному санітарному стані.

На жаль, цього тижня у місті знов зафіксовані випадки порушення норм законодавства в питаннях благоустрою території.

Так, фахівці інспекції з благоустрою під час перевірки санітарного стану Хортицького району надали вимогу привести до належного стан територію та ліквідувати сміттєзвалище керівництву транспортного підприємства на Хортицькому шосе.

Роботи було виконано вчасно та якісно.

Також було зафіксовано захаращення зеленої зони навколо розворотного кільця трамваю № 3. За чистоту на кінцевих зупинках громадського транспорту має відповідати перевізник. В даному випадку – це КП «Запоріжелектротранс», керівництву якого і була адресована вимога. Керівництво підприємства відреагувало швидко, територія була прибрана.

Крім того, гіллям та сміттям була захаращена територія навчального закладу, який межує з житловою забудовою на правому березі. Фахівці інспекції направили вимогу керівництву закладу вжити заходів з прибирання та санітарної очистки території. У встановлені терміни роботи були виконані.

33.jpg 35.jpg