Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

18.04.2024 12:10

Сучасні методи лікування при травмах

6620c508a09c9__лікарня-9.jpg

Ортопедія, травматологія, мікрохірургія кисті та нейрохірургія - за такими напрямками надається спеціалізована медична допомога у травматолого-ортопедичному відділенні міської лікарні № 9. У відділенні виконується понад 2000 операцій на рік за кількома профільними напрямками. Відділення розраховане на 140 ліжок. Воно також укомплектоване сучасним обладнанням, за допомогою якого досвідчені лікарі виконують маніпуляції різного рівня.

- Проводимо операції планові та ургентні. Якщо взяти ургентні операції, то це люди, які отримали травми внаслідок вибухыв, ДТП або падіння з висоти. Тобто це важкі пацієнти, які потребують лікарської допомоги одночасно двох, трьох, чотирьох спеціалістів. В нас є ЕОПи в кількості 3 шт., в лікарні є комп’ютерний томограф, є дві артроскопічні стійки, за допомогою яких ми можемо робити малоінвазивні операції. Також в нас є сучасний інструмент, яким ми можемо робити майже будь-яку операцію. Є хірургічний мікроскоп, за допомогою якого наші нейрохірурги і кистьові хірурги можуть робити найточнішу операцію на нервах і судинах, - розповів завідувач травматолого-ортопедичного відділення КНП «Міська лікарня №9» Євген Бойко.

В травматолого-ортопедичному відділенні лікарні щороку надається спеціалізована медична допомога майже 2,5 тисячам пацієнтів.