Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

19.04.2024 12:30

Благоустрій у Комунарському районі

662232c4d1c7a__2.jpg

Про роботи, виконані за тиждень розповіли представники Комунарської райадміністрації. Так, з їх слів, впродовж цього періоду на території району продовжувався благоустрій та ліквідація наслідків ворожих прильотів.

Зокрема, районна адміністрація надала допомогу в оформленні документів мешканцям постраждалих від рф будинків по вул. Батарейній, Літній, Знаменській.

Представники райадміністрації взяли участь в міській комісії з обстеження залізничних переїздів на перехресті  вул. Привокзальної – вул. М. Ласточкіна.

Продовжились рейди для перевірки тимчасових споруд, які не мають дозвільних документів. За результатами рейду членами робочої групи розклеєно 53 об’яви з попередженням власників про демонтаж даних об’єктів.

Продовжується перевірка облікових даних громадян та вносяться зміни в їх облікові справи і книгу обліку осіб, які перебувають у черзі на одержання житлових приміщень.

Разом з управлінням з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради та КРБП «Зеленбуд» проведено обстеження аварійних та сухостійних дерев на внутрішньоквартальних територіях по вул.Космічній (1 адреса), по вул.Чумаченка (1 адреса), по вул.Північнокільцевій (1 адреса) та гімназії № 8 з метою подальшої  підготовки актів на їх видалення.

Під час негоди 15 квітня на території району впало 4 дерева: вул. Комарова, 27, вул.Космічна, 5а, вул. Чумаченка, 27 та вул. Парамонова, 4а. Було вжито заходів з розпилу дерев та очищення території від сміття.

З метою реалізації власних повноважень щодо здійснення контролю та догляду за утриманням доріг 12 квітня працівниками відділу проведено обстеження стану тротуарів та проїзної частини автодороги М-18 Харків – Сімферополь у межах Комунарського району після зимового періоду. За результатами обстеження виявлено  небезпечні аварійні пошкодження проїжджої частини автодороги М-18 та зауваження щодо утримання тротуарів по вул. Північнокільцевій та Європейській. Інформацію направлено відповідно до департаменту муніципального управління Запорізької міської ради як головного розпорядника бюджетних коштів та КП «ЕЛУАШ».

Також мешканці Комунарського району взяли участь в загальноміській толоці. Місцеві підприємства, установи та організації всіх форм власності зайнялися весняним прибиранням своїх територій.

У районі продовжуються планові перевірки найпростіших укриттів. Робоча група погодила та затвердила графік та список адрес. Так, необхідно перевірити  85 об’єктів найпростіших укриттів та  32 сховища. Протягом тижня перевірено 68 найпростіших укриттів житлового фонду та 21 сховище.

Фахівцями районної дільниці ШЕД № 6 КП «ЕЛУАШ», згідно з графіком утримання зупинок міського транспорту, щоденно велась робота з утримання зазначених об’єктів (46 зупинок).

Також виконувалось очищення доріг від наносного грунту та випадкового сміття по пр. Соборному, вул. Автозаводській та вул. Броньовій.

Виконано ямковий ремонт доріг на Набережній магістралі.

У звітному періоді працівниками районної дільниці КРБП «Зеленбуд», щоденно на території району виконувалися  роботи з очищення газонів від сміття на площі орієнтовно понад 300 000 кв. м.

Також працівники КП «Зеленбуд» впродовж тижня провели такі роботи:

  • формування кущів по вул. Космічній (180 од.);
  • покіс трави по пр. Соборному, вул. С. Серікова, транспортній розв’язці вул. Автозаводська – вул. М.Ласточкіна – вул. О. Говорухи (6510 кв. м) та у сквері біля райадміністрації – 7000 кв. м;
  • збір скошеної трави  у сквері біля райадміністрації - 3000 кв. м;
  • перекопування квітників  в парку ім. Ю. Гагаріна -520 кв. м, вул. В. Українця (200 кв. м), всього – 720 кв. м;
  • прополювання квітників в парку ім. Ю.Гагаріна (1050 кв. м) та транспортній розв’язці по вул. Автозаводській – вул. М. Ласточкіна – О. Говорухи (190 од.);
  • згрібання опалого листя по вул. В. Українця на площі 4000 кв.м;
  • підмітання доріжок  в парках  на площі понад 7450 кв.м.

Навантажено та вивезено 2,1 тонни сміття. Підрядною організацією у звітному періоді виконано роботи з підбору випадкового сміття по вул. Північнокільцевій, вул. Володимира Українця, пр. Героїв Національного гвардії України, вул. Юності, вул. Дороніна, дитячих майданчиків.

Фахівцями КП «Запоріжміськсвітло» виконано огляд та наладку мереж зовнішнього освітлення за заявками 15-80, пр. Соборному, огляд дорожніх знаків по вул. О. Говорухи.

1.jpg 2.jpg 3.jpg