Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

22.04.2024 16:50

Дитячий центр для ВПО відзначив 1-й рік роботи

662669a2df48a__удалить.jpg

Вже 12 місяців вони підтримують один одного та допомагають іншим. Дитячому центру «Гарне місце» виповнився рік. З нагоди річниці в закладі влаштували патріотичний флешмоб і невеличке свято. Маленькі відвідувачі співали, танцювали та читали вірші.

Бердянськ, Пологи, Мелітополь, Кам’янка, Федорівка – все це українські міста та села, які зараз перебувають під російською окупацією. Свято у дитячому центрі «Гарне місце» розпочинається з патріотичного флешмобу. Тут не лише малеча з Запорізького регіону, а й  з Донецької, Херсонської областей і навіть Криму.

- Цей флешмоб символізує єднання всіх сердець, єднання різних міст, бо в нас дітки з різних міст України приїхали: з Маріуполя, Авдіївки, Енергодара, навіть з Криму є діти. Запоріжжя, Бердянськ, Токмак, Молочанськ - з усіх міст поприїжджали. Ми об'єднали всі серця в одному місці, під одним дахом, - розповіла викладачка з дошкільного навчання дитячого центру «Гарне місце» Олена Попова.

Впродовж року у центрі «Гарне місце» діти мають можливість не тільки навчатись, але й розважатись. Викладачі постійно влаштовують різноманітні заходи, спрямовані на всебічний розвиток дітей. Зокрема, тут малюють, танцюють, грають на музичних інструментах та вивчають англійську мову і математику. В «Гарному місці» діти мають можливість спілкуватися один з одним.

- Ходимо на уроки, гуляємо в ігровій зоні, обідаємо -  тут є кухня, готують дуже смачно. Уроки дуже хороші: є математика, музика, українська мова, англійська мова. Ще ми тут танцюємо та співаємо, - розказала вихованка дитячого центру «Гарне місце» Тетяна.

- Тільки вони організували роботу, ми одразу з донькою вирішили, що вона буде відвідувати саме цей центр, бо він поруч з нашим помешканням. Це можливість бути разом з дітьми, однолітками. Незважаючи на те, що я вчитель зарубіжної літератури та мистецтва, моя донька весь час знаходиться в навчальному процесі, але це ж онлайн. Дуже хочеться живого спілкування, адже його дуже не вистачає, - додала вимушена переселенка з Пологівського району Вікторія.

Дитячий центр «Гарне місце» розташований у підвальному приміщені. Тож під час повітряних тривог маленькі відвідувачі перебувають у безпеці.

Під час свята діти танцювали, співали та показували сценки з відомих українських творів.

А ще у центрі часто влаштовують акції, аби підтримати наших воїнів.

- Дяка Богу та нашим захисникам, що ми можемо тут збиратися. «Гарне місце» об'єднує серця людей з різних місць і куточків нашої країни, ми всі тут разом, - зазначив директор ГО «Гарне місце» Азат Азатян.

Найбільше бажання родин, які були змушені через війну покинути свої рідні домівки та шукати прихистку в більш безпечних місцях - наша найшвидша перемога та повернення додому.