Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

25.04.2024 12:25

Весняна толока продовжується

662a20f83ce78__3.jpg

У Запоріжжі триває велике весняне прибирання. З кожним днем охочих зробити Запоріжжя чистішим та охайнішим стає все більше. Міські комунальні служби одними з перших підхопили ініціативу, і практично відразу до них почали долучатись всі охочі. Сьогодні результати своїх весняних прибирань показали освітяни запорізької гімназії №94.

Вони працюють вже не перший день – почали щойно дозволила погода. Адже після зими накопичилось чимало роботи.

Перш за все вони зайнялись прибиранням території від минулорічного листя та гілля. Потім педагоги зайнялись відновленням та фарбуванням елементів дитячого майданчику. Далі висаджували рослини у підготовлений ґрунт. Спершу кани – більше 1000 кущів, які розквітнуть влітку. Сьогодні саджали чорнобривці.

- Цю толоку ми присвятили нашим дітям. Адже нема нічого важливішого за дітей. Для них ми відновили цей дитячий майданчик біля укриття. І разом з ними радились, які квіти висадити на ганку. Ми зійшлись на думці, що це повинні бути чорнобривці як символ маминої турботи, дому та родинного затишку, - розповіла директорка запорізької гімназії №94 Вікторія Яковлєва.

Також педагоги та діти разом реалізували проєкт «Ми це Україна» - розробили тематичний банер та розмістили його на фасаді школи.

Окрім того, в рамках толоки освітяни самі зробили пішохідну стежку на території школи, яка поєднує спортивний майданчик та прилеглі будинки, щоб місцевим жителям було зручно прокладати свій маршрут. Восени вздовж стежки планують висадити дерева.

Серед інших планів – створення алеї, де будуть на честь конкретних людей висаджені рослини.

Нагадаємо, ЗАПОРІЖЖЯ TOLOKA FESTIVAL 2.0 триватиме до 3 травня. Долучитися до великого весняного прибирання та виграти цінний приз може кожен мешканець міста. Для цього необхідно створити свою команду та заповнити гугл-форму за посиланням. Прибрати та навести лад на обраній локації, а фото сумісної роботи опублікувати на власних сторінках у соціальних мережах з хештегами:
#запоріжжя_toloka_festival_2
#спільнийЗапорізькийрезультат 
#робимо_Запоріжжя_кращим.

1.jpg 10.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg