Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

25.04.2024 15:40

У Запоріжжі обговорили реформу профтехосвіти

662a47326d83c__IMG_0486.jpg

На базі запорізького вищого професійного училища «Моторобудівник» за участі міністра освіти і науки України Оксена Лісового відбувся круглий стіл з роботодавцями Запорізького регіону. Участь у заході також взяли голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров, секретар міської ради Регіна Харченко, заступник міського голови Сергій Білов. До обговорення також долучились керівники провідних промислових підприємств Запорізького регіону.

Темою зустрічі стало обговорення потреб регіонального ринку праці. Міністр освіти і науки Оксен Лісовий зазначив, що наразі на громадському обговоренні знаходиться новий закон про професійно-технічну освіту, який передбачає суттєві зміни у галузі професійної підготовки кадрового потенціалу.

- Новий закон передбачає низку механізмів, у тому числі для залучення бізнесу в управлінські процеси в закладах освіти, для зацікавлення бізнесу в інвестиціях у систему профтехосвіти. Запорізький регіон є досить характерним з точки зору типового індустріального міста, регіону, який має суттєве значення доля економіки всієї країни, для її стійкості. Тому нам важливо почути думку роботодавців області про те, яким чином нам, міністерству, врегулювати питання формування для вас кадрового потенціалу саме такого, який потрібний саме вам, - наголосив Оксен Лісовий.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров підкреслив, що після початку повномасштабного вторгнення побільшало викликів, з яким стикаються підприємства в пошуку кадрів. Це і мобілізація, і відтік молоді за кордон і тому подібне. В свою чергу підготовлений, фаховий кадровий потенціал є запорукою відбудови і подальшого економічного розвитку нашого регіону.

IMG_0425.jpg IMG_0430.jpg IMG_0432.jpg IMG_0442.jpg IMG_0518.jpg